Live

Opt președinți din Uniunea Europeană cer ca Ucraina să devină „imediat” țară candidată și să se deschidă negocierile de aderare

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Președinții din opt state ale Uniunii Europene au cerut, luni, acordarea imediată a statutului de țară candidată pentru Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare a acesteia la blocul european, potrivit unei scrisori deschise, citate de Reuters. Anunțul vine după ce președintele Zelenski a cerut oficial aderarea țării sale la UE printr-o procedură de urgență, în contextul războiului de agresiune pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei.

„Noi, preşedinţii statelor membre UE: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a spus, luni, că a semnat o cerere oficială de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.  Zelenski a cerut Uniunii Europene să permită aderarea imediată a Ucrainei printr-o procedură specială.

Această procedură nu există ca atare, iar, în mod obișnuit, integrarea în UE este un proces de durată pentru ca legislaţia ţării candidate să fie armonizată cu cea europeană.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Ar trebui lichidat după capitularea Kievului. E o țintă militară legitimă pentru noi”

Rușii anunță că au cucerit un sat din Luhansk și susțin că au ocupat poziții mai bune în regiune

Cel puțin 12 morți și 55 de răniți în Ucraina, în urma atacurilor rusești din ultimele două zile

Forțele ucrainene au doborât 29 de drone kamikaze Shahed lansate de ruși pe timpul nopții

Partenerii noștri