Live

„Păcat, Vladimire. Ți-ai făcut-o cu mâna ta.” Hillary Clinton l-a ironizat pe Putin în legătură cu extinderea NATO

Data publicării:
„Noi am spus dintotdeauna: oamenii nu sunt forţaţi să adere la NATO. Oamenii aleg şi vor să se alăture NATO”, a spus Hillary Clinton. Foto: Profimedia Images

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, l-a ironizat marți pe președintele rus Vladimir Putin în legătură cu extinderea NATO, spunând: „Păcat, Vladimire. Ți-ai făcut-o cu mâna ta”, informează Reuters.

Clinton s-a întors la Departamentul de Stat cu ocazia prezentării portretului ei oficial și s-a folosit de această ocazie pentru a-și arăta disprețul față de politicile fostului președinte american Donald Trump, care a învins-o în alegerile din 2016.

Capacitatea Statelor Unite de a obține sprijin pentru Ucraina pentru a face față invaziei ruse a fost afectată de timpul petrecut la Casa Albă de Trump, din cauza căruia relațiile Americii cu aliații săi s-au răcit, potrivit lui Clinton.

„Oamenii s-ar putea să se fi îndoit de asta pentru că am distrus atât de multe relații cu aliaţii şi prietenii noştri”, le-a spus Clinton unor actuali şi foşti oficiali americani adunați în sala Benjamin Franklin a Departamentului de Stat al SUA.

„Restabilirea unei politici externe care aduce oamenii alături de noi, şi nu îi îndepărtează, ar fi fost considerată extrem de dificilă. Şi într-adevăr a fost, dar s-a realizat”, a adăugat ea, mulţumindu-i secretarului de stat Antony Blinken pentru că „a ajutat la reconsolidarea poziţiei Americii”.

Hillary Clinton a ținut discursul în cadrul evenimentului de prezentare a portretului ei oficial de la Departamentul de Stat al SUA. Foto: Profimedia Images

Clinton a spus că preşedintele democrat Joe Biden a urmat multe dintre priorităţile administraţiei Obama, în care ea a fost şefa diplomaţiei şi el a fost vicepreşedinte al lui Barack Obama.

„Apărarea democraţiei în Ucraina, extinderea NATO – ca o paranteză: Păcat, Vladimir. Tu ți-ai făcut-o cu mâna ta”, a spus ea, provocând râsete şi aplauze. „Noi am spus dintotdeauna: oamenii nu sunt forţaţi să adere la NATO. Oamenii aleg şi vor să se alăture NATO”, a adăugat ea.

Clinton a vorbit despre priorităţile comune ale lui Biden şi Obama: „extinderea NATO, înfruntarea agresiunii ruseşti şi gestionarea provocărilor venite din partea Chinei”.

Kremlinul a ripostat miercuri la adresa fostului secretar de stat al SUA, în urma remarcii la adresa lui Putin, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova îşi aminteşte de gafa din 2009, când un buton simbolic conceput pentru a marca o „resetare” a relaţiilor dintre SUA şi Rusia a fost etichetat în schimb drept „supraîncărcare” în limba rusă.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Lupte dure pe frontul din Harkov. Ucrainenii îi resping pe ruși la Vovcensk. Putin spune că trupele Moscovei își îmbunătățesc pozițiile

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Economia Rusiei va crește în acest an: „Sancțiunile nu vor duce la o criză, așa cum speră mulți”

Partenerii noștri