Live

Papa Francisc spune că s-ar putea retrage, dar nu în acest moment

Data publicării:
Papa Francisc Foto: Profimedia

Papa Francisc a declarat că ar putea urma exemplul predecesorului său, Benedict al XVI-lea, de a se retrage din activitate, subliniind însă că această posibilitate nu se află pe agenda sa „în acest moment”, relatează agenţia italiană ANSA.

„Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor”, a spus papa Francisc duminică seară, la talk-show-ul de televiziune „Che Tempo Che Fa” găzduit de Fabio Fazio, de pe canalul Nove, potrivit Agerpres.

„Însă, în acest moment nu se află în centrul gândurilor mele”, a spus liderul de la Vatican.

Suveranul pontif argentinian a adăugat că îşi doreşte să revină în ţara sa natală, pe care nu a mai vizitat-o de 10 ani, şi a spus că va efectua o călătorie în Polinezia, în luna august.

Papa Francisc şi-a apărat decizia de a permite cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex să primească binecuvântare, adăugând totodată că „există un preţ de plătit în ceea ce priveşte solitudinea”.

Liderul de la Vatican şi-a exprimat îngrijorarea faţă de războaiele din întreaga lume şi faţă de drama migranţilor şi a „copiilor care sunt aruncaţi şi nu mai zâmbesc”.

„Acest lucru este criminal”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc: O societate fără conflicte este o societate moartă. Încercarea de uniformizare a opiniilor provoacă tensiuni şi violenţe

Miracole sau escrocherii: Care sunt noile reguli ale Vaticanului pentru recunoașterea fenomenelor supranaturale în era internetului

Melinda French Gates demisionează din organizația caritabilă fondată alături de fostul ei soț, Bill Gates

Angajații de la Vatican cer condiții mai bune de muncă și se plâng că sunt primiți prea mulți vizitatori în muzee

Partenerii noștri