Live

Patru cetăţeni americani au fost răpiţi sub ameninţarea armei în Mexic. FBI oferă recompensă pentru găsirea lor

Data publicării:
FBI a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care pot duce la recuperarea celor patru americani răpiţi. Foto: Profimedia Images

Patru cetăţeni americani au fost răpiţi sub ameninţarea armei în nord-estul Mexicului, a anunţat FBI care oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care ar putea duce la găsirea lor, scrie BBC.

Cei patru americani se aflau într-o dubă albă care a intrat în Mexic pe 3 martie. La intrarea în oraşul Matamoros din statul Tamaulipas, aceştia au fost atacaţi de trei persoane înarmate care au deschis focul asupra dubei.

"Toţi cei patru americani erau în vehicul şi au fost scoși de acolo de bărbaţii înarmaţi", se arată într-un comunicat al FBI.

Tamaulipas este unul dintre cele șase state mexicane în care Departamentul de stat american și-a sfătuit cetățenii să nu călătorească din cauza "criminalităţii şi a răpirilor".

Potrivit instituţiei americane, "activităţile criminale - care includ lupte cu arme de foc, ucideri, jafuri armate, răpiri, tâlhării şi agresiuni sexuale - sunt dese de-a lungul graniţei de nord" a Mexicului, inclusiv în Tamaulipas.

Grupările criminale de aici au mai atacat în trecut autobuze sau maşini şi au luat ostatici pentru care au cerut răscumpărare.

Potrivit Departamentului de stat, infractorii de aici profită de faptul că poliţia locală nu este bine organizată.

FBI, care colaborează cu autorităţile mexicane în acest caz, a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care pot duce la găsirea cetăţenilor răpiţi şi arestarea celor vinovaţi.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cinci morți și zeci de răniți

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri