Live

Peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în Fâşia Gaza. Șeful Pentagonului: Israelul ar trebui să facă mai mult pentru a-i proteja

Data publicării:
Lloyd Austin spune că Israelul poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a proteja civilii. FOTO: Profimedia Images

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi în Congresul SUA că peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în operaţiunea militară lansată de Israel în Fâşia Gaza, de la începutul războiului pe 7 octombrie, adăugând că Israelul poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a proteja civilii, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În timpul unei audieri în Congres, Austin a fost întrebat care este bilanţul femeilor şi copiilor palestinieni ucişi de la începutul războiului din Fâşia Gaza, iar şeful Pentagonului a răspuns: „Sunt peste 25.000”.

Austin a adăugat că aproximativ 21.000 de muniţii ghidate de înaltă precizie au fost furnizate Israelului de când a început războiul în enclava palestiniană.

Separat, şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, a cerut joi o „încetare imediată a focului” în Fâşia Gaza pentru a permite livrarea de ajutor umanitar, precum şi eliberarea ostaticilor israelieni reţinuţi din 7 octombrie în enclava palestiniană.

„Decesele tragice din Gaza arată nevoia unei încetări imediate a focului pentru a permite furnizarea de mai mult ajutor umanitar, eliberarea ostaticilor şi protecţia civililor”, a scris Antonio Tajani pe reţeaua X.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trend alarmant: De ce tot mai puțini români își doresc copii. „Costă și fac probleme. Decât dureri de cap, mai bine trăiesc liniștit”

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

Sute de morți au fost descoperiți în gropi comune din jurul spitalelor din Gaza. ONU cere găsirea vinovaților

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Partenerii noștri