Live

Peste 90 de oameni care fugeau de o epidemie de holeră au murit înecați după ce ambarcațiunea în care erau s-a scufundat

Data publicării:
Din octombrie 2023, Mozambic a raportat 13.700 de cazuri confirmate şi 30 de decese din cauza epidemiei de holeră. FOTO: Profimedia Images

Peste 90 de persoane, între care mulţi copii, care fugeau de o epidemie de holeră, au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în largul coastei de nord a Mozambicului, au anunţat autorităţile locale citate de BBC.

Oficialii din provincia Nampula au declarat că au fost salvate doar cinci persoane dintre cele care se aflau la bord. Aceştia fugeau de o epidemie de holeră, a declarat secretarul de stat din Nampula, Jaime Neto. Printre morți sunt și mulți copii, a adăugat el.

"Ambarcațiunea s-a scufundat deoarece era supraaglomerată şi nepotrivită pentru a transporta pasageri", a declarat Neto.

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele sociale arată zeci de cadavre care zac pe o plajă. Se pare că ambarcaţiunea călătorea de la Lunga către Insula Mozambic.

Provincia Nampula a fost una dintre cele mai afectate de epidemia de holeră, care s-a răspândit în mai multe ţări din Africa de Sud începând cu luna ianuarie a anului trecut. Potrivit UNICEF, epidemia actuală este cea mai gravă din ultimii 25 de ani. Din octombrie 2023, Mozambic a raportat 13.700 de cazuri confirmate şi 30 de decese.

O insurecţie islamistă în provincia vecină Cabo Delgado a provocat moartea a cel puţin 4.000 de persoane şi strămutarea a aproape un milion de alte persoane de când a început, în urmă cu peste şase ani.

Timp de aproape 400 de ani, insula Mozambic a fost capitala Africii de Est portugheze, când regiunea se afla sub dominaţie colonială. Insula a fost desemnată sit al patrimoniului mondial UNESCO pentru arhitectura sa colonială şi istoria sa bogată ca punct comercial.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Egiptul sprijină plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la Curtea Internațională de Justiție pentru genocid

VIDEO. Un bărbat a fost salvat la 5 zile după prăbuşirea unei clădiri în Africa de Sud. Bilanţul tragediei a ajuns la 13 morţi

Un mort și 22 de răniți după ce un mall s-a prăbușit în Africa de Sud. Zeci de oameni sunt sub dărâmături

Cel puţin cinci migranți au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii, în timp ce la Londra se vota controversatul proiect Rwanda

Partenerii noștri