Live

Petre Daea: Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii. Nu vor urma scumpiri

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii, spune ministrul Agriculturii, Petre Daead. El susține că nu există motive pentru noi scumpiri în perioada următoare.

„Trebuie să avem în vedere faptul că, în momentul unei plafonări a unor preţuri, cei care vor suferi în primul rând vor fi producătorii agricoli. Din perspectiva aceasta eu gândesc că trebuie să facem tot ce este necesar să ajutăm fermierii să întoarcă brazda ţării, pentru că din rodul pământului trebuie să ne hrănim toţi”, a spus Petre Daea.

„Nu văd scumpiri la această dată, pentru că preţul s-a liniştit la produsele care se procesează, nu văd scumpiri în condiţiile în care s-au plafonat şi s-au stabilit nivelele acestea de cost la energie. Iată că nu sunt elemente care să ne determine să previzionăm scumpiri ale produselor agroalimentare în acest moment”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

În 20 mai, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, la Brăila, că eventuala reducere a TVA la unele produse pe fondul scumpirilor ar putea să nu aibă efect, din punctul său de vedere fiind de preferat ca Guvernul să definească produsele strategice la care preţurile să fie plafonate.

„Nu ştiu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Să reduci de la 5% şi mai mult... Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă şi să definim nişte produse strategice şi, ţinând cont că şi statul face un efort cu subvenţiile în agricultură, să mergem pe anumite produse cu o anumită plafonare. Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, a spus Ciolacu.

„România e asigurată alimentar în acest moment”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inflaţia a ajuns la 70% într-o țară aflată în topul de vacanță al românilor. Prețuri mai mari la hoteluri și cafenele

Reacția unui bărbat după ce a văzut cât costă acum carnea de miel în piață: "Pare foarte mult. Anul trecut era sub 40 de lei"

Ciolacu: Vom continua să plafonăm prețurile la energie și gaze până cel puțin în primăvara lui 2025

Românii ar fi plătit 1.100 lei în plus în fiecare lună dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile, spune Ciolacu: „Am acționat corect”

Partenerii noștri