Live

Pierdere grea pentru talibani

Data actualizării: Data publicării:

Liderul talibanilor din Pakistan, Mullah Fazlullah, ar fi fost ucis într-un raid aerian coordonat de SUA împreună cu Afganistan, conform Ministerului Apărării din Afganistan, scrie Reuters, preluat de Agerpres.

Foto: Wikipedia

 

Armata americană a comunicat, joi, că a coordonat un raid aerian care a avut ca ţintă o figură importantă militară din provincia afgană de est Kunar, care se află la graniţa cu Pakistanul. Un oficial american a confirmat că ţinta a fost  Mullah Fazlullah.

Fazlullah era căutat de autorităţi în Pakistan, el fiind cunoscut pentru mai multe atacuri, între care unul comis în 2014 la o şcoală, unde au fost ucişi 132 de copii.

 "Pot confirma că Mullah Fazlullah, liderul talibanilor din Pakistan, a fost ucis într-o operaţiune aeriană comună în zona Marawera, din apropierea graniţei”, a declarat Mohammad Radmanish, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Afganistan. El a adăugat că raidul aerian a avut loc la ora locală 09:00.

Un membru al talibanilor din Pakistan a declarat pentru Reuters că gruparea încearcă să obţină informaţii din Afganistan, acolo unde majoritatea soldaţilor talibani pakistanezi se află în prezent.

"Am auzit că liderul nostru a devenit un martir împreună cu alţi patru comandanţi în zona Marawar din Kunar. Ei se aflau într-o casă atunci când o dronă a lansat rachete şi i-a făcut martiri”, a declarat Maulvi Abdur Rasheed.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Rusia susține că a doborât șase rachete americane de tip ATACMS. Ar fi fost interceptate deasupra Crimeei ocupate

OMS avertizează: Există riscul ca gripa aviară să se răspândească la vacile din afara Statelor Unite

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Statele Unite

Partenerii noștri