Live

Polonia amenajează centre de vaccinare anti-Covid lângă cimitire, pentru cei care merg la mormintele celor dragi

Data actualizării: Data publicării:
Polonezii care merg la mormintele rudelor lor pot să se și vaccineze anti-Covid. Foto: Profimedia Images

Ministrul Sănătății din Polonia a anunțat că extinde campania de vaccinare anti-Covid și a amplasat centre de imunizare în apropierea cimitirelor din toată țara. Decizia a fost luată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, atunci când oamenii obișnuiesc să meargă la mormintele celor dragi, relatează Euronews

Cimitirele din Polonia s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Restricțiile i-au adus în pragul disperării pe florari. 

"Anul trecut a fost un dezastru. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și oamenii vin la morminte", a spus Michal Debinski, un florar polonez, citat de Euronews.

Unele restricții au fost ridicate, iar țara se confruntă în continuare cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19. 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății, pe 31 octombrie în Polonia au fost 7.145 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și nouă decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polonezii care merg la mormintele rudelor lor pot să se și vaccineze, mai scrie sursa citată. Ambulanțe sau zone speciale sunt amplasate lângă cimitire pentru a administra vaccinul împotriva Covid-19 oricui își dorește prima, a doua doză sau doza booster.

"Este o idee bună, mai ales că al patrulea val al pandemiei ia amploare. Eu m-am vaccinat, am făcut două doze. Cred că cimitirul încurajează oamenii să reflecteze asupra vieții, morții și pandemiei", a declarat o femeie pentru presa locală.

"Cred că aceasta este o idee bună, sunt student și cu cât mă gândesc mai mult la pandemie și la decese, cu atât mai mult cred că ar trebui să ne vaccinăm cu toții”, a precizat o altă persoană, potrivit aceleiași surse. 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fermierii polonezi ridică blocada de la granița cu Ucraina: „În loc să blocăm, vom coopera şi mai strâns”

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Varşovia ar putea ajuta Kievul să repatrieze bărbaţii ucraineni capabili să lupte, fugiţi în Polonia

Partenerii noștri