Live

Povestea festivalului „fantomă” din Marea Caraibilor, o escrocherie de zeci de milioane de dolari. Oamenii s-au trezit într-un loc gol

Data publicării:
Un festival muzical programat în Bahamas, în 2017, care s-a dovedit a fi o escrocherie, pentru că nu a mai avut loc niciodată, a fost anunţat, din nou, pentru 2024. FOTO: Profimedia Images

Un festival muzical programat în Bahamas, în 2017, care s-a dovedit a fi o escrocherie, pentru că nu a mai avut loc niciodată, a fost anunţat, din nou, pentru 2024, într-o zonă neprecizată din Marea Caraibilor, a dezvăluit pe reţelele sociale omul de afaceri care a organizat prima ediţie, pentru care a fost condamnat la închisoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Fyre Festival, ce a inspirat două documentare în 2019, a fost creat de Billy McFarland, patronul unei aplicaţii de promovare a artiştilor, şi de Ja Rule, un rapper cunoscut. Festivalul ar fi trebuit să se desfăşoare în aprilie şi mai 2017 pe insula Great Exuma din Bahamas.

În schimb, fanii muzicii rock, pop şi hip-hop din acea vreme, care au plătit mii de dolari pentru a veni din Statele Unite, nu au găsit pe insulă aproape nimic de mâncare, niciun spaţiu de cazare şi, mai ales, niciun artist şi nicio scenă muzicală.

Billy McFarland a recunoscut escrocheria în 2018, a fost condamnat la şase ani de închisoare şi a trebuit să ramburseze suma de 26 de milioane de dolari. Eliberat din închisoare, după ce a executat jumătate din sentinţă şi plasat apoi în arest la domiciliu, el a devenit, din nou, un om liber în septembrie 2022.

De această dată, pentru „Fyre Festival 2”, totul va fi diferit, a promis omul de afaceri într-o înregistrare video.

August 21, 2023, New York, New York, United States: Convicted felon Billy McFarland announces the commencement of Pre-sale tickets for ''FYRE Festival II'' somewhere in the Caribbean with no current headlining or announced musical acts...Fyre Festival was a failed luxury music festival, which was fueled by social media hype generated by influencer marketing partnerships with Ja Rule, Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Baldwin and Emily Ratajkowski. McFarland told social media viewers he came up with the idea for a sequel music festival while in ''solitary confinement'' in prison serving his sentence for wire fraud. fire festival.,Image: 799109861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Billy McFarland a prezentat ca dovadă faptul că primele 100 de bilete au fost deja vândute şi că suma astfel obţinută a fost plasată sub sechestru până când o dată definitivă a festivalului va fi anunţată, cel mai probabil spre sfârşitul anului 2024.

Dar, pentru moment, fanii ar trebui să fie atenţi în faţa riscurilor, pentru a nu deveni victimele unei noi escrocherii. „Fyre Festival 2” nu are, deocamdată, un program muzical şi nici măcar un loc precis de desfăşurare.

Pe o hartă de pe site-ul evenimentului, fanii constată că sunt direcţionaţi direct spre apele din centrul Mării Caraibilor.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Unde se află bunurile de peste 500.000€ declarate dispărute de Laurențiu Reghecampf: ”E de râsul tuturor”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vlad Pascu a fost sancţionat disciplinar în închisoare și nu mai are dreptul la vizite în penitenciar

Un oligarh ucrainean este investigat pentru comandarea unui asasinat

Un soldat american a fost arestat în Rusia. Acesta a mers în Vladivostok pentru o întâlnire romantică

Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare

Partenerii noștri