Povestea festivalului „fantomă” din Marea Caraibilor, o escrocherie de zeci de milioane de dolari. Oamenii s-au trezit într-un loc gol

Data publicării:
persoana care tine un telefon in mana
Un festival muzical programat în Bahamas, în 2017, care s-a dovedit a fi o escrocherie, pentru că nu a mai avut loc niciodată, a fost anunţat, din nou, pentru 2024. FOTO: Profimedia Images

Un festival muzical programat în Bahamas, în 2017, care s-a dovedit a fi o escrocherie, pentru că nu a mai avut loc niciodată, a fost anunţat, din nou, pentru 2024, într-o zonă neprecizată din Marea Caraibilor, a dezvăluit pe reţelele sociale omul de afaceri care a organizat prima ediţie, pentru care a fost condamnat la închisoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Fyre Festival, ce a inspirat două documentare în 2019, a fost creat de Billy McFarland, patronul unei aplicaţii de promovare a artiştilor, şi de Ja Rule, un rapper cunoscut. Festivalul ar fi trebuit să se desfăşoare în aprilie şi mai 2017 pe insula Great Exuma din Bahamas.

În schimb, fanii muzicii rock, pop şi hip-hop din acea vreme, care au plătit mii de dolari pentru a veni din Statele Unite, nu au găsit pe insulă aproape nimic de mâncare, niciun spaţiu de cazare şi, mai ales, niciun artist şi nicio scenă muzicală.

Billy McFarland a recunoscut escrocheria în 2018, a fost condamnat la şase ani de închisoare şi a trebuit să ramburseze suma de 26 de milioane de dolari. Eliberat din închisoare, după ce a executat jumătate din sentinţă şi plasat apoi în arest la domiciliu, el a devenit, din nou, un om liber în septembrie 2022.

De această dată, pentru „Fyre Festival 2”, totul va fi diferit, a promis omul de afaceri într-o înregistrare video.

Convicted Fraudster Billy McFarland announces Fyre Festival II
„Fyre Festival 2” va fi diferit, a promis omul de afaceri. FOTO: Profimedia Images

Billy McFarland a prezentat ca dovadă faptul că primele 100 de bilete au fost deja vândute şi că suma astfel obţinută a fost plasată sub sechestru până când o dată definitivă a festivalului va fi anunţată, cel mai probabil spre sfârşitul anului 2024.

Dar, pentru moment, fanii ar trebui să fie atenţi în faţa riscurilor, pentru a nu deveni victimele unei noi escrocherii. „Fyre Festival 2” nu are, deocamdată, un program muzical şi nici măcar un loc precis de desfăşurare.

Pe o hartă de pe site-ul evenimentului, fanii constată că sunt direcţionaţi direct spre apele din centrul Mării Caraibilor.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri