Live

Preşedintele Palestinei refuză planul lui Trump: Va ajunge la coşul de gunoi al istoriei

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a refuzat planul de pace pentru Orientul Mijlociu prezentat de preşedintele american, Donald Trump, spunând că va fi trimis la „coşul de gunoi al istoriei”, relatează DPA, citat de Agerpres.

„Poziţia noastră nu s-a schimbat”, a spus Abbas la o reuniune de urgenţă a conducerii palestiniene, la care au participat reprezentanţi ai mişcării islamice Hamas şi ai Jihadului Islamic, care a avut loc la Ramallah.

Niciun palestinian nu poate accepta un stat independent fără ca Ierusalimul să fie capitală a acestuia, a declarat Abbas, citat de AFP. „Este imposibil pentru orice copil, arab sau palestinian, să accepte să nu aibă Ierusalimul” drept capitală a unui stat palestinian, a spus el pentru a evidenţia respingerea categorică a perspectivei ca Ierusalimul să devină capitala „indivizibilă” a Israelului, aşa cum a propus preşedintele american.

Donald Trump a dezvăluit planul său de pace pentru Orientul Mijlociu alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, marţi la Casa Albă. Planul prevede crearea unui stat palestinian cu teritoriu, autoritate şi suveranitate limitate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu: „Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Preşedintele Columbiei anunță că rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Partenerii noștri