Live

Prima reacţie a unui lider european după scrisorile bizare ale lui Boris Johnson: Prim-ministrul să-şi clarifice poziţia

Data publicării:
FOTO: Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut premierului britanic Boris Johnson să clarifice poziția lui privind Brexit, în contextul în care Parlamentul de la Londra a aprobat sâmbătă un amendament care a amânat votul privind acordul Brexit, relatează Reuters, citat de MEDIAFAX.

„Președintele a discutat cu premierul britanic și i-a transmis părerea sa privind nevoie unei clarificări”, a informat un oficial din admininistrația prezidențială a Franței.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Scrisoarea nu era, însă, semnată de prim-ministrul Regatului. 

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron, Scholz și Meloni consideră „inadecvat” demersul Kosovo de a adera la Consiliul Europei

Macron a declarat stare de urgență în Noua Caledonie. Doi morți și un jandarm rănit în urma unor revolte

Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare și cere un armistițiu olimpic

Macron precizează condițiile în care Franţa „va merge la război”

Partenerii noștri