Live

Video A doua seară de proteste violente în Franța. Oamenii aruncă cu sticle și pietre, poliția ripostează cu gaze lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
Proteste violente în Franța. Oamenii aruncă cu sticle și pietre, poliția ripostează cu gaze lacrimogene. Foto: Profimedia

O nouă seară de proteste violente în Franța, unde mii de oameni au ieșit în stradă. Au loc proteste față de majorarea vârstei de pensionare, proiect adoptat ieri fără un vot în Parlament. În Place de la Concorde, unde s-au adunat protestatarii, au fost incendiate mașini. Poliția a ripostat cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Decizia guvernului de a-și asuma răspunderea i-a înfuriat pe oamenii din Franța, deja nemulțumiți că autoritățile măresc cu doi ani vârsta de pensionare.

Protestatarii au aruncat cu sticle și pietre, au incendiat și mașini, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Protestatarii cer anularea reformei pensiilor și demisia premierului.

Ca urmare a măsurii luate de Executiv, opoziția a depus două moțiuni de cenzură împotriva guvernului, în timp ce sindicatele au amenințat pentru săptămâna viitoare cu greve de amploare și proteste m

Decizia guvernului de a-și asuma răspunderea pe această lege a fost luată cu câteva minute înainte de votul programat în Camera Inferioară, unde risca să se blocheze. Nu a durat mult și mii de oameni au ieșit în stradă, iar spiritele s-au încins rapid.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia amenință Occidentul după ce Marea Britanie a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul rus. „E o escaladare directă”

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Șeful diplomației franceze spune că 150.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina: „Eşecul militar al Rusiei este deja aici”

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Partenerii noștri