Live

Putin spune că Rusia „e pregătită să fie mediator în conflictele globale”, inclusiv în Orientul Mijlociu

Data publicării:
Putin a declarat că Rusia este pregătită să acționeze ca mediator între națiuni într-o serie de conflicte globale. FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat, în timpul summit-ului din Kârgâzstan, că Rusia este pregătită să fie mediator în conflictele globale, inclusiv în Orientul Mijlociu, transmite Sky News.

În timpul discursului său de la summit-ul din Kârgâzstan, Putin a declarat că Rusia este pregătită să acționeze ca mediator între națiuni într-o serie de conflicte globale.

El a invitat lideri din Armenia și Azerbaidjan la Moscova pentru a discuta despre recenta escaladare a tensiunilor și a violenței acolo.

Rusia a fost o forță de menținere a păcii între cele două țări în anii precedenți, unii analiști acuzând-o că nu și-a îndeplinit îndatoririle de a face acest lucru în ultimele luni.

Referindu-se la Orientul Mijlociu, Putin a declarat că o operațiune terestră israeliană în Gaza ar duce la pierderi civile și că scopul principal ar trebui să fie oprirea vărsării de sânge.

El a spus că conflictul ar trebui rezolvat prin mijloace pașnice și că Rusia susține o soluție cu două state.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a sosit joi în Kârgâzstan, au anunţat agenţiile de presă rusă şi kârgâză, pentru prima sa vizită oficială în străinătate de când Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva sa.

Vladimir Putin a participat vineri la un summit al liderilor Comunităţii Statelor Independente, reunind mai multe foste republici sovietice.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație tot mai tensionată pe frontul din Ucraina. Rușii au recucerit o localitate cheie de lângă Bahmut

„Proprietatea privată e un moft”, varianta rusească: Cum încearcă Putin să confiște activele americane din Rusia. Cine sunt vizați

Estonia acuză Rusia că a provocat un „incident la frontieră”, menit să stârnească „frică și anxietate”

Trump e convins că, de dragul lui, Putin l-ar elibera imediat pe jurnalistul american Evan Gershkovich: „Va face asta pentru mine”

Partenerii noștri