Live

Răsturnare de situație în scandalul prezentatorului BBC. Avocatul presupusei victime neagă totul: „Sunt prostii”

Data publicării:
Un prezentator BBC a fost scos de pe post, după ce a fost acuzat că a plătit zeci de mii de lire sterline unui tânăr de 17 ani pentru fotografii cu caracter sexual. Foto: Profimedia Images

Un avocat al persoanei aflate în centrul unei controverse legate de un prezentator BBC a contestat afirmațiile relatate de ziarul The Sun, spunând că sunt „prostii”, relatează CNN.

Radiodifuzorul public britanic a suspendat „un membru al personalului” în weekend, după ce The Sun a relatat vineri că o femeie a acuzat un prezentator că i-a plătit copilul ei adolescent sume uriașe pentru fotografii sexuale explicite.

Mama presupusei victime a spus pentru The Sun că presupusa a folosit banii primiți în schimbul fotografiilor.

„Îl învinuiesc pe acest bărbat de la BBC că a distrus viața copilului meu”, a spus mama persoanei adolescente.

Tabloidul a relatat că prezentatorul a plătit persoanei în cauză peste de 35.000 de lire sterline de când aceasta avea 17, ani în schimbul unor imagini explicite. Este o infracțiune în Regatul Unit să faci sau să obții fotografii sexuale explicite ale unei persoane cu vârsta sub 18 ani. The Sun a relatat că persoana implicată are acum 20 de ani.

CNN nu poate confirma detaliile acuzațiilor făcute în The Sun.

Într-o scrisoare către BBC, avocatul care îl reprezintă pe tânăr a spus că „nimic inadecvat sau ilegal nu a avut loc între clientul său și vedeta BBC, iar acuzațiile raportate în ziarul The Sun sunt „niște prostii””.

Ca răspuns la scrisoare, un purtător de cuvânt al The Sun a precizat că tabloidul „a spus o poveste despre doi părinți foarte îngrijorați de bunăstarea copilului lor care, au făcut o plângere la BBC cu privire la comportamentul unui prezentator, iar plângerea lor nu a fost luată în considerare de BBC”.

„Am văzut dovezi care susțin îngrijorările lor. Acum este cazul ca BBC să investigheze în mod corespunzător”, a adăugat purtătorul de cuvânt într-o declarație, luni seară. CNN a cerut BBC să comenteze declarația de la The Sun.

Avocatul a mai spus că clientul său a trimis o dezmințire către The Sun vineri seară, prin WhatsApp, spunând că declarația pe care mama sa a făcut-o tabloidului este „total greșită și nu există niciun adevăr în ea”, potrivit BBC.

Tabloidul a publicat „articolul nepotrivit” în ciuda negării tânărului, a mai spus avocatul, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al The Sun a declarat pentru CNN că nu are nimic de adăugat la declarația anterioară, când a fost întrebat dacă a luat în considerare negarea tânărului prin WhatsApp, după cum a raportat BBC.

Luni, Poliția Metropolitană din Londra a anunțat că anchetează cazul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Gafă în direct la BBC. O prezentatoare arată degetul mijlociu la începutul jurnalului

Brașovul, promovat pe BBC. Cum arată spotul de 30 de secunde care va fi difuzat timp de două săptămâni

Președintele Israelului acuză BBC de o relatare „atroce” a conflictului dintre Hamas și Israel

Destinaţii turistice din România vor fi promovate la BBC. Ministerul Turismului a colaborat cu Charlie Ottley

Partenerii noștri