Live

Regimul Putin îl lasă pe Navalnîi „să moară încet” în închisoare. Avocat: „Suferă de o boală necunoscută pe care nimeni nu o tratează”

Data publicării:
Aleksei Navalnîi, un vocal oponent al lui Vladimir Putin, a fost arestat în Rusia la începutul lui 2021. Foto: Profimedia Images

Aleksei Navalnîi, unul dintre principalii disidenți ruși, aflat în închisoare de doi ani după ce a fost otrăvit de regimul Putin, este grav bolnav și este „lăsat să moară încet”, a declarat avocatul acestuia, Vadim Kobzev.

„În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, o ambulanţă a fost chemată la celulă din cauza unei boli a stomacului care s-a agravat”, a scris Kobzev pe Twitter, adăugând că Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, suferă de „o boală necunoscută, pe care nimeni nu o tratează”.

„Conform dosarului său medical, în ultimele 15 zile a slăbit 8 kg”, a adăugat acesta, adăugând că pachetele care conţin medicamente şi pe care mama opozantului le trimitea fiului său „îi sunt înapoiate” acesteia.

Conform, avocatului, clientul său are „crize” şi a spus că nu exclude o încercare a regimului criminal de la Kremlin de a lăsa sănătatea opozantului politic „să se deterioreze, nu brusc, ci treptat”.„Vom cere examinări toxicologice şi radiologice”, a adăugat el.

La începutul anului, Aleksei Navalnîi a susţinut că suferă de simptome asemănătoare gripei şi că este lipsit de un acces satisfăcător la îngrijire. Susţinătorii săi au denunţat o încercare a Kremlinului de „a-l ucide încet”.

Navalnîi a fost încarcerat într-un lagăr în Rusia în 2021, imediat după ce a revenit în țară. Anterior, el fusese otrăvit de regimul Putin cu o substanță neurotoxică și a stat mai multă vreme într-un spital din Germania pentru a fi tratat. La revenirea în Rusia, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, pedeapsă care a mai fost suplimentată cu încă 9 ani în 2022. 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Directorul uneia dintre cele mai mari închisori din Columbia a fost asasinat. Primise amenințări cu moartea de la deținuți

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Partenerii noștri