Regimul Putin îl lasă pe Navalnîi „să moară încet” în închisoare. Avocat: „Suferă de o boală necunoscută pe care nimeni nu o tratează”

Data publicării:
O imagine cu opozantul rus Aleksei Navalnîi într-o celulă de închisoare este proiectată pe un ecran într-o sală de judecată din Moscova, pe 24 mai 2022.
Aleksei Navalnîi, un vocal oponent al lui Vladimir Putin, a fost arestat în Rusia la începutul lui 2021. Foto: Profimedia Images

Aleksei Navalnîi, unul dintre principalii disidenți ruși, aflat în închisoare de doi ani după ce a fost otrăvit de regimul Putin, este grav bolnav și este „lăsat să moară încet”, a declarat avocatul acestuia, Vadim Kobzev.

„În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, o ambulanţă a fost chemată la celulă din cauza unei boli a stomacului care s-a agravat”, a scris Kobzev pe Twitter, adăugând că Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, suferă de „o boală necunoscută, pe care nimeni nu o tratează”.

„Conform dosarului său medical, în ultimele 15 zile a slăbit 8 kg”, a adăugat acesta, adăugând că pachetele care conţin medicamente şi pe care mama opozantului le trimitea fiului său „îi sunt înapoiate” acesteia.

Conform, avocatului, clientul său are „crize” şi a spus că nu exclude o încercare a regimului criminal de la Kremlin de a lăsa sănătatea opozantului politic „să se deterioreze, nu brusc, ci treptat”.„Vom cere examinări toxicologice şi radiologice”, a adăugat el.

La începutul anului, Aleksei Navalnîi a susţinut că suferă de simptome asemănătoare gripei şi că este lipsit de un acces satisfăcător la îngrijire. Susţinătorii săi au denunţat o încercare a Kremlinului de „a-l ucide încet”.

Navalnîi a fost încarcerat într-un lagăr în Rusia în 2021, imediat după ce a revenit în țară. Anterior, el fusese otrăvit de regimul Putin cu o substanță neurotoxică și a stat mai multă vreme într-un spital din Germania pentru a fi tratat. La revenirea în Rusia, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, pedeapsă care a mai fost suplimentată cu încă 9 ani în 2022. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri