Live

Ruinele unui sat inundat de autoritățile italiene în 1950 au ieșit la suprafață după secarea unui lac de acumuare

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

Ruinele satului Curon din Italia, acoperit de ape în 1950 când autoritățile au decis să construiască o hidrocentrală și un baraj în zonă, au devenit vizibile după ce lacul de acumulare Resia a fost secat temporar, informează BBC.

Lacul Resia, aflat în nordul Italiei, este faimos pentru clopotnița care se înalță din apele sale. Imaginea a fost sursă de inspirație, printre altele, pentru o carte și un serial TV.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Luisa A. 🇮🇹 (@luisa2506)

 

Lacul a fost secat temporar pentru efectuarea unor lucrări la rezervorul barajului și nivelul scăzut al apei a scos la iveală urmele satului Curon, acoperite în ultimii 70 de ani. Resia se află în Tirolul de Sud, o regiune alpină care se învecinează cu Austria și Elveția.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Luisa A. 🇮🇹 (@luisa2506)

 

An aerial picture taken on July 09, 2020 in the museum of the new city of Curon Venosta (Graun im Vinschgau), some 100 km northwest from Bolzano, Northern Italy, shows a photograph of Curon's old city bell tower as it was before being submerged in the lake Resia. The old church and village were submerged in 1950 in an artificial lake created to power a hydroelectric plant.,Image: 541720348, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Imaginile postate pe rețelele de socializare de către localnici arată trepte, pivnițe și ziduri care se aflau până acum pe fundul lacului, în apropierea clopotniței din secolul al XIV-lea.

Luisa Azzolini, care locuiește în zonă, a postat pe Instagram mai multe imagini și clipuri video realizate printre ruine.

Satul Curon a fost inundat în 1950, când autoritățile au decis să construiască un baraj și să unească două lacuri din apropiere, în ciuda opoziției localnicilor. Peste 160 de locuințe au fost scufundate, iar populația satului s-a dispersat - deși o parte a ales să rămână în noul sat construit în apropiere.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Luisa A. 🇮🇹 (@luisa2506)

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Luisa A. 🇮🇹 (@luisa2506)

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

„Timid și fără chef de dans”. Cum încearcă Ionel Arsene să scape de extrădare: Gândul de a mă întoarce la România mă blochează mental

Imagini impresionante cu o mare de lumini în Tirolul de Sud. Viticultorii au aprins mii de focuri pentru ca podgoriile să nu înghețe

Un celebru oraș din Italia vrea să interzică înghețata după miezul nopții: „Ne protejăm localnicii”

Partenerii noștri