Live

Rusia declară „persona non grata” încă un diplomat român și îl expulzează

Data actualizării: Data publicării:
Imagine sugestivă cu clădirea Ambasadei României din Moscova. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a declarat „persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova, transmite joi agenția rusă de presă RIA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România. 

În luna aprilie, Ministerul român al Afacerilor Externe a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România. Diplomația română spunea la acea vreme că activitățile și acțiunile membrilor ambasadei ruse contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

O lună mai târziu, Rusia a expulzat zece funcționari români de la Ambasada României de la Moscova, precizând că măsura este o reacție la expulzarea unor diplomați ruși de la Ambasada Rusiei din București.

„MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, a precizat Ministerul român al Afacerilor Externe. 

Citește și: Lecțiile Ucrainei pentru România și NATO, după șase luni de război total cu Rusia. „Drona a democratizat câmpul de luptă”

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Partenerii noștri