Live

Rusia va avea nevoie de până la 10 ani pentru a-și reface armata, susțin serviciile de informații britanice

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a suferit 315.000 de pierderi - soldați uciși și răniți - de la începutul războiului. Foto: Profimedia

Rusia ar putea avea nevoie de până la 10 ani pentru a-și reface capacitățile militare la nivelul de odinioară, potrivit informațiilor actualizate ale Ministerului britanic al Apărării, relatează Insider

Numărul mediu zilnic al victimelor rusești a înregistrat o creștere semnificativă de aproape 300 pe zi în comparație cu anul precedent, după cum susțin autoritățile ucrainene, se arată în raport.

Această creștere a numărului de victime indică o slăbire a forțelor militare rusești și „o tranziție către o armată de masă de calitate inferioară”, după „mobilizarea parțială” a rezerviștilor în septembrie 2022.

Experții sugerează că Rusia se confruntă cu o provocare considerabilă în ceea ce privește refacerea capacităților sale militare la puterea de odinioară. Ministerul Apărării estimează că Rusia va avea nevoie de cinci până la zece ani pentru a reconstrui unități militare cu un nivel ridicat de pregătire și experiență.

Acest proces de reconstrucție implică nu doar completarea rândurilor, ci și restabilirea expertizei și a calibrului care au fost compromise în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei.

O perioadă de recuperare prelungită ar putea slăbi poziția geopolitică a Rusiei și capacitatea acesteia de a răspunde eficient la amenințările emergente.

Rusia a suferit 315.000 de pierderi - soldați uciși și răniți - de la începutul războiului, arată serviciile secrete britanice. Potrivit Reuters, Rusia a pierdut aproape 90% din personalul militar cu care a început conflictul.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Ucraina că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

"Scutul estic" al Poloniei. Varșovia se teme că ar putea deveni următoarea țintă a Rusiei și întărește 400 de km de frontieră

"Să oprim totul înainte ca Putin să arunce în aer întreaga lume". Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi

Răzbunarea lui Putin după ce rușii au fost excluși de la Jocurile Olimpice. Liderul de la Kremlin îi dă replica lui Macron

Partenerii noștri