Rusia va avea nevoie de până la 10 ani pentru a-și reface armata, susțin serviciile de informații britanice

Data actualizării: Data publicării:
Ceremony to present state awards to Russian servicemen in Zaporozhye Region
Rusia a suferit 315.000 de pierderi - soldați uciși și răniți - de la începutul războiului. Foto: Profimedia

Rusia ar putea avea nevoie de până la 10 ani pentru a-și reface capacitățile militare la nivelul de odinioară, potrivit informațiilor actualizate ale Ministerului britanic al Apărării, relatează Insider

Numărul mediu zilnic al victimelor rusești a înregistrat o creștere semnificativă de aproape 300 pe zi în comparație cu anul precedent, după cum susțin autoritățile ucrainene, se arată în raport.

Această creștere a numărului de victime indică o slăbire a forțelor militare rusești și „o tranziție către o armată de masă de calitate inferioară”, după „mobilizarea parțială” a rezerviștilor în septembrie 2022.

Experții sugerează că Rusia se confruntă cu o provocare considerabilă în ceea ce privește refacerea capacităților sale militare la puterea de odinioară. Ministerul Apărării estimează că Rusia va avea nevoie de cinci până la zece ani pentru a reconstrui unități militare cu un nivel ridicat de pregătire și experiență.

Acest proces de reconstrucție implică nu doar completarea rândurilor, ci și restabilirea expertizei și a calibrului care au fost compromise în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei.

O perioadă de recuperare prelungită ar putea slăbi poziția geopolitică a Rusiei și capacitatea acesteia de a răspunde eficient la amenințările emergente.

Rusia a suferit 315.000 de pierderi - soldați uciși și răniți - de la începutul războiului, arată serviciile secrete britanice. Potrivit Reuters, Rusia a pierdut aproape 90% din personalul militar cu care a început conflictul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri