Live

Alexei Navalnîi a înființat un sindicat al deținuților și a dat în judecată penitenciarul unde este închis

Data publicării:
Alexei Navalnîi a înființat un sindicat în închisoare. Foto: Profimedia

Opozantul rus Alexei Navalnîi a dat în judecată închisoarea unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, scrie The Moscow Times. Potrivit lui Navalnîi, colonia penitenciară IK-6 nu a publicat informații despre cumpărătorul bunurilor produse în închisoare. În plus, opozantul lui Vladimir Putin a înființat un sindicat în închisoare, pentru a apăra drepturile deținuților care lucrează „în condiții oribile”.

Serviciul de presă al tribunalului regional a precizat că cumpărătorul a refuzat să face publice „informații despre fabricarea produselor sale în instituții corecționale”, mai arată Moscow Times.

Alexei Navalnîi, care lucrează la secția de cusătorie, a spus că a înființat un sindicat pentru a apăra drepturile lucrătorilor din închisoare.

„La momentul de față, sunt aproximativ 600.000 de deținuți în închisorile din Rusia. Marea lor majoritate lucrează. Este muncă de sclavi, aproape pe degeaba, în condiții oribile”, a scris el pe Twitter.

Navalnîi susține că salariul pe care îl primește pentru munca în închisoare este de 5.173 de ruble (85 de dolari), ceea ce, spune el, este considerat un salariu „imens”.

Închisoarea IK-6 din regiunea Vladimir este cunoscută pentru condițiile sale dure, existând mărturii despre deținuți torturați.

Opozantul lui Vladimir Putin afirmă că lucrează șapte ore pe zi, începând de la 6:40 dimineața, cu o pauză de 15 minute.

Munca în închisori este o practică obișnuită în Rusia.

Alexei Navalnîi a fost transferat în colonia penitenciară de maximă securitate IK-6 în iunie, după ce pedeapsa lui a fost extinsă la nouă ani de închisoare, pentru fraudă, acuzații pe care le respinge ca fiind motivate politic.

Citește și: Rusia vrea să înlocuiască IKEA cu mobilă făcută de deținuți. „Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Rusia susține că a cucerit încă un sat lângă Avdiivka. Armata ucraineană se teme de o ofensivă puternică în săptămânile următoare

Telegram a blocat temporar boții folosiți de serviciile ucrainene de securitate pentru a culege date despre armata Rusiei

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

Partenerii noștri