Live

Alexei Navalnîi își mobilizează suporterii după ce i-au fost închise site-urile înainte de alegeri: Hai să le tragem o mamă de bătaie

Data publicării:
Navalnîi a fost arestat direct pe aeroportul din Moscova, după ce s-a întors din Germania. Foto: Profimedia Images

Alexei Navalnîi își îndeamnă, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului "Smart Voting", o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația "Smart Voting", care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități. 

"Ce experiment interesant", a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor). "Hai să participăm cu toții și să le tragem o mamă de bătaie Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului".

"Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?", a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care suntn administrate de echipa sa. 

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind "extremiste" printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare de la toamnă.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Partenerii noștri