Live

Avionul rusesc Il-76 a fost doborât de o rachetă ucraineană Zenit, potrivit investigatorilor ruşi

Data publicării:
Un avion militar rusesc s-a prăbușit în Belgorod, la granița cu Ucraina. Foto: Profimedia

Comitetul rus de Investigaţii, instituţia judiciară din Rusia însărcinată cu anchetarea delictelor cele mai grave, a transmis joi că avionul militar de transport rusesc Iliuşin Il-76 doborât în ziua precedentă în regiunea rusă Belgorod a fost lovit de o rachetă antiaeriană ucraineană, relatează Reuters şi France Presse.

Concluzia preliminară a anchetatorilor ruşi este că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer din familia Zenit lansată de pe teritoriul ucrainean, afirmă Comitetul rus de Investigaţii, care a deschis un dosar penal pentru „terorism”, notează sursele citate de Agerpres.

Moscova susţine că a atenţionat Kievul înainte ca avionul să intre în zona unde a fost doborât. Potrivit preşedintelui Comisiei de Apărare din Duma de Stat a Rusiei, serviciul militar de informaţii ucrainean a confirmat primirea atenţionării. Kievul neagă acest lucru şi cere o investigaţie internaţională şi acces la locul prăbuşirii avionului pe teritoriul rus, invocând în plus că nu are dovezi conform cărora la bordul avionului se aflau prizonieri ucraineni.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Răzbunarea lui Putin după ce rușii au fost excluși de la Jocurile Olimpice. Liderul de la Kremlin îi dă replica lui Macron

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Partenerii noștri