Live

O fetiță de 10 ani a fost arestată la Moscova, chiar la școală, pentru că afișase culorile Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Elevă de 10 ani reținută de poliție în timpul orelor, la Moscova. Foto: Profimedia

Poliția din Moscova a reținut o fetiță de 10 ani, după ce directorul școlii în care învață a anunțat Ministerul de Interne că eleva de clasa a cincea folosește pe rețeaua de socializare un avatar cu culori galbene și albastre. Acest lucru a fost raportat la organizația pentru drepturile omului „OVD-Info” de către mama fetiței. Activiștii pentru drepturile omului nu au dezvăluit numele mamei și nici al copilului, scrie siteul Meduza.io.

Potrivit mamei, la sfârșitul lunii septembrie a fost chemată la școala din Nekrasovka pentru a discuta de ce fiica ei lipsea de la lecțiile patriotice „Conversații despre ce e important”, materie introdusă din acest an școlar. La întâlnire, femeia a fost întrebată și despre avatarul fiicei sale. I s-a mai spus că părintele unui coleg s-a plâns că fetița a postat pe chat un sondaj despre pace și război.

Pe 29 septembrie, directorul școlii a depus o reclamație la Departamentul Afacerilor Interne din districtul Nekrasovka, în care a făcut referire la performanțele academice ale fetei, și a cerut, de asemenea, să se „examineze condițiile de viață ale familiei și să se stabilească relații cauză-efect ale comportamentului unui astfel de copil, poziția sa civică”. Directorul a mai cerut polițiștilor „să influențeze poziția educațională” a mamei.

În jurul orei 10 dimineața, pe 5 octombrie, poliția a venit și a luat fetița de la școală, povestește mama ei. Au dus-o pe fată la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne, iar ea a fost adusă acolo separat. Până să ajungă părintele, un polițist și un inspector social au întrebat-o pe eleva de clasa a cincea dacă mama ei lucra, ce face, cum își petrec timpul liber în familie.

Poliția, împreună cu autoritățile de tutelă, au chestionat mama și fiica timp de trei ore - în special, au fost interesați de motivul pentru care fata a ales un astfel de avatar, cu o astfel de combinație de culori. Angajații Centrului de Combatere a Extremismului au studiat și corespondența de pe telefonul femeii, istoricul căutărilor pe telefon și laptop”, a spus mama fetiței.

Un inspector pentru minori i-a atras atenția mamei că vor fi puse sub observație, fiind posibil ca aceasta să piardă tutela copilei.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bașcanul Găgăuziei și Ilan Șor au participat la parada de la Moscova. „Este o mare onoare să reprezint toată Moldova”

Putin amenință din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă

A nins la Moscova, unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Partenerii noștri