Live

Vladimir Putin l-a dat afară pe Anatoli Ciubais la două zile după ce reprezentantul special al preşedintelui a plecat din Rusia

Data publicării:
Anatoli Ciubais a fost reprezentant special al lui Vladimir Putin pentru relații internaționale. Foto: Profimedia Images

Președintele Rusiei a semnat un decret de eliberare din funcție a lui Anatoli Ciubais la două zile după ce reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru relaţii cu organizaţiile internaţionale a părăsit Rusia.

Anatoli Ciubais, considerat unul dintre cei mai importanţi reformatori liberali ai Rusiei, a renunţat la postul de reprezentant special al preşedintelui Vladimir Putin pentru relaţii cu organizaţiile internaţionale și a părăsit teritoriul Federației Ruse pe 23 martie.

Potrivit unei surse citate de Reuters, care a făcut dezvăluirea sub acoperirea anonimatului, Anatoli Ciubais nu intenţionează să se întoarcă în ţară.

După două zile, pe 25 martie, președintele Vladimir Putin a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Ciubais, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, potrivit TASS

Peskov a mai menționat că, din funcția respectivă, Ciubais nu a fost angajat al guvernului și nici nu a făcut parte din staff-ul de la Kremlin.

El a fost numit în postul de reprezentant special al lui Vladimir Putin pentru relaţii cu organizaţiile internaţionale în 2020, după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al companiei de stat în domeniul tehnologiilor RUSNANO, pe care a condus-o din 2008. În funcţia de reprezentant special, Ciubais avea sarcina de a atinge „obiective de dezvoltare durabilă”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia anunță că va relua exporturile de benzină

Rușii au atacat din nou orașul ucrainean Harkov. Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

Partenerii noștri