Live

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, are cancer la prostată

Data publicării:
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, are cancer la prostată. Foto: Profimedia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, este tratat pentru cancer la prostată, potrivit unei declarații Centrului Medical Militar Național Walter Reed din Washington, citată de CNN.

Cancerul a fost descoperit la începutul lunii decembrie. Austin a suferit o „procedură chirurgicală minim invazivă” pe 22 decembrie, pentru a trata cancerul.

„A fost sub anestezie generală în timpul acestei proceduri. Austin și-a revenit fără probleme din operație și s-a întors acasă în dimineața următoare. Cancerul de prostată a fost depistat precoce, iar prognosticul său este excelent”, se arată în comunicat.

Nu se știa până acum dacă Austin a fost sub anestezie în timpul procedurii, despre care Pentagonul nu a anunțat nimic și nici nu a notificat Casa Albă.

Pentagonul a fost în centrul unui scandal după ce, vineri, a anunțat că Austin a fost internat la Walter Reed pe 1 ianuarie. Anunțul a fost făcut după aproape o săptămână, iar președintele american Joe Biden a aflat abia după trei zile de la internare.

Austin a fost internat din nou în spital din cauza unor complicații, „inclusiv greață cu dureri severe abdominale, șolduri și picioare”. S-a descoperit că are o infecție a tractului urinar, se arată în comunicat.

Întrebat de ce Austin nu a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer de prostată, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a spus că situația este „profund personală”.

„Este cancer de prostată și procedurile asociate sunt, evident, profund personale”, a spus Ryder marți în timpul unei conferințe de presă la Pentagon.

„Vom continua să fim cât mai transparenți de acum înainte, și din nou, îi dorim secretarului recuperare rapidă”, a adăugat oficialul.

Cât timp a stat în spital pentru tratarea infecției, Austin „nu și-a pierdut niciodată cunoștința și nu a suferit niciodată anestezie generală”, a precizat Ryder.

El nu a spus dacă agenda secretarului Apărării va fi afectată de starea sa de sănătate, dar a precizat că Austin este „angajat activ în sarcinile sale” și comunică regulat cu personalul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi fraţi care au studiat la MIT sunt acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Foreign Policy: Ce s-ar întâmpla în ziua în care Iranul ar face rost de arme nucleare. Țările care i-ar putea urma exemplul

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Partenerii noștri