Live

Șeful Gazprom îi amenință pe europeni: Nu pot supraviețui iernii fără gazul rusesc

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Șeful gigantului rus Gazprom, Alexei Miller, a avertizat, miercuri, că „nu există nicio garanție” că Europa poate supraviețui iernii dacă renunță la gazul rusesc, afirmând că Germania are stocuri de gaz pentru cel mult două luni și jumătate.

Luând cuvântul la conferința Russia Energy Week de la Moscova, șeful Gazprom a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la gazul rusesc, afirmând că nu există „nicio garanție” că Europa va supraviețui iernii pe baza capacității actuale de stocare a gazului.

Totodată, Miller a declarat că gazele din depozitele subterane ale Germaniei vor fi suficiente pentru două luni, până la două luni și jumătate, potrivit SkyNews.

Rusia a tăiat anterior conducta paralelă Nord Stream 1, aflată în centrul unui conflict energetic cu Europa. Moscova a dat vina pe problemele tehnice pentru această oprire, însă liderii europeni au numit-o o încercare de a-i diviza în legătură cu sprijinul lor pentru Ucraina.

Scăderea livrărilor de gaz rusesc a dus la creșterea prețurilor și a inflației, presând guvernele să ajute la reducerea facturilor la energie foarte mari pentru gospodării și întreprinderi.

Avarierea gazoductelor Nord Stream este un „act de terorism internaţional” de care profită SUA, Polonia şi Ucraina, a declarat miercuri, la o conferinţă pe teme energetice, preşedintele rus Vladimir Putin, care a sugerat că Rusia ar putea redirecţiona gazele pentru Nord Stream către Marea Neagră şi ar putea chiar crea un hub major de gaze pentru Europa în Turcia.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin încalcă din nou regulile internaționale. UE critică Moscova după ce a preluat controlul unor firme italiene şi germane

România vrea să devină cel mai important hub energetic din Europa. Burduja: Vom putea ajuta Moldova, Ucraina și alte țări vecine

Republica Moldova va cumpăra gaze naturale lichefiate din SUA

România este cel mai puţin dependentă de gazele de import dintre țările UE (analiză)

Partenerii noștri