Live

Serghei Lavrov a primit permisiunea să traverseze spaţiul aerian al Bulgariei, pentru a participa la o reuniune în Macedonia de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei în Bulgaria, a anunțat că a obţinut permisiunea autorităţilor bulgare pentru ca avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov să traverseze spaţiul aerian al acestei ţări pentru a participa la o reuniune ministerială a OSCE în Macedonia de Nord, relatează Ukrainskaia Pravda, citată de News.ro.

Potrivit ambasadorului rus, Ministerul bulgar de Externe a dat un „răspuns pozitiv” la o notă a ambasadei Moscovei cu privire la problema avionului lui Lavrov care va zbura prin Bulgaria. „Ministerul bulgar de Externe ne-a informat oficial că ministrul nostru are permisiunea de a zbura în spaţiul aerian al ţării”, a spus ea.

Ministerul bulgar nu a făcut deocamdată niciun comentariu oficial.

Anterior Lavrov a declarat că delegaţia rusă va participa la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje dacă Bulgaria va permite avionului său să zboare prin spaţiul său aerian.

Săptămâna trecută, guvernul Macedoniei de Nord a dat permisiunea ca avioanele ruseşti să survoleze teritoriul său pentru ca delegaţia să poată participa la reuniunea ministerială a OSCE. Cu toate acestea, potrivit presei, ministrul apărării din această ţară, Slavjanka Petrovska, s-a opus acestei decizii.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, după un atac al ucrainenilor asupra regiunii ocupate Donețk

Sancţionată de Occident pentru destabilizarea Moldovei, deputata Marina Tauber se laudă cu decorația primită „la ordinul” lui Putin

Polonia anunță construirea unor fortificații „de-a lungul întregii frontiere estice”

„3 miliarde de euro sunt aproape nimic”. Reacția unui oficial ucrainean despre un posibil ajutor financiar pentru Kiev

Partenerii noștri