Live

Serviciile speciale ucrainene vor să-l elimine pe Putin (adjunctul contraspionajului militar al Ucrainei)

Data publicării:
Foto: Profimedia

Vladimir Putin se află în capul listei de ținte pe care serviciile speciale ucrainene vor să le elimine, a declarat adjunctul Direcției de informații militare a Ministerului Ucrainean al Apărării, Vadim Skibitsky, într-un interviu pentru Die Welt, potrivit Ukrinform. El susține că, în același timp, Putin ar trebui să se teamă și de apropiații lui, care de asemenea ar putea să-l omoare.

Serviciile speciale ucrainene îi „vânează” pe rușii care au dat ordine să ucidă ucraineni și care sunt responsabili pentru numeroasele victime ale războiului, a declarat Vadim Skibitsky în interviul pentru publicația germană. 

Întrebat cine se află în capul listei, Skibitsky a răspuns: „Putin, pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă”.

La altă întrebare cu același conținut, „Încercați s-l asasinați pe Putin?”, adjunctul direcției de informații militare a spus: „El a văzut că ne apropiem din ce în ce mai mult, dar poate îi este teamă și că poate fi ucis de oamenii săi”.

O altă țintă importantă a serviciilor ucrainene este Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner.

„Prioritatea noastră este să-l eliminăm pe comandantul unității care le ordonă oamenilor săi să atace.”

Întrebat care este relația cu Evgheni Prigojin, Skibitskyi a răspuns: „Încercăm să-l ucidem”.

El a mai spus că toți cei implicați în războiul contra Ucrainei trebuie să răspundă pentru acțiunile lor, indiferent dacă sunt comandanți militari sau oameni de afaceri care finanțează producția de armament.

„Eliminarea lor ar salva viețile multor civili... Potrivit convențiilor internaționale, aceste este un scop legitim”, a mai spus Skibitskyi.

În același interviu, ofițerul de informații a confirmat că atacurile împotriva infrastructurii din Rusia sunt opera serviciilor ucrainene.

De asemenea, Skibitsky a adăugat că Podul Kerci (Podul lui Putin) care leagă Rusia de Crimeea peste Strâmtoarea Kerci și care a fost avariat în urma unui atac cu rachete, rămâne în picioare pentru că Ucraina vrea să le dea rușilor șansa să părăsească peninsula Crimeea.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Rusia susține iar că a doborât rachete americane de tip ATACMS deasupra Crimeei ocupate

Incendii uriașe în Harkov, unde rușii au atacat cu drone Shahed. Patru civili au fost răniți în bombardamente

Partenerii noștri