Live

Spania urcă din nou cu viteză în topul țărilor cele mai afectate de pandemie și a depășit 500.000 de cazuri

Data publicării:
Spania, una dintre cele mai lovite țări din lume în pandemia de coronavirus FOTO: Profimedia Images

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în Spania, cea mai afectată țară europeană de pandemie, a depășit 500.000 de cazuri, în contextul în care țara se confruntă cu al doilea val de infectări, relatează Agerpres.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a notificat 26.560 cazuri de COVID-19 în acest sfârşit de săptămână, dintre care 2.440 au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, comparativ cu cele 4.503 de cazuri raportate vineri. Bilanţul total al contagierilor a urcat astfel la 525.549.

În ce priveşte decesele, noul raport publicat de departamentul condus de Salvador Illa arată că luni s-au înregistrat cu 98 mai multe decese decât vineri; în total 237 în ultima săptămână. Bilanţul total al victimelor de COVID-19 în Spania a ajuns la 29.516 de morţi.

De la începerea pandemiei, Spania - o ţară de 47 de milioane de locuitori - a înregistrat 525.549 de cazuri, reprezentând o cifră, comparativ cu numărul populaţiei sale, de două ori mai mare decât cea a Franţei sau a Italiei, potrivit unui calcul realizat de AFP pe baza datelor publicate. 

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri