Live

Donald Trump, ironizat pentru greșelile din discursul de 4 iulie. „E de o prostie criminală”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Președintele american Donald Trump a fost ironizat pentru greșelile făcute în discursul susținut de Ziua Națională a SUA. Întâi, şeful Casei Albe i-a lăudat pe revoluţionarii care în 1775 au luat cu asalt... aeroporturile, apoi a plasat în timpul Războiului de Independenţă o bătălie care s-a petrecut 37 de ani mai târziu.

Mă bucur că președintele Trump a subliniat în sfârșit că faptul că am luat controlul asupra aeroporturilor a fosr cheia succesului revoluției. Istoricii au ignorat acest lucru timp de secole”, a scris JE Snowden de la Bleached Reporter, potrivit Sky News.

The president was mocked by Twitter users, with Bleacher Reporter writer JE Snowden writing: "I'm glad President Trump finally pointed out that our control of the airports was key to success during the revolution."

Urmărind discursul lui Trump, fiul meu m-a întrebat: a spus aeroporturi? Crede că aveam aeroporturi în anii 1700? Fiul meu are 11 ani!” a scris Heather Mount.

Fostul politician republicat Cheri Jacobus a scris: „În 1885 nu erau nici aeronave, nici aeroporturi. Trump e de o prostie criminală”.

În discursul de la parada de 4 iulie, Trump a spus: „Armata noastră a cucerit redutele, a cucerit aeroporturile (sic!), a făcut tot ce a fost nevoie. La Fort McHenry (sic!), sub strălucirea roşie a obuzelor, a obţinut victoria. Iar la venirea zorilor, drapelul său a fluturat sfidător”.

Donald Trump şi-a dorit o paradă militară spectaculoasă după ce a asistat, acum doi ani, la cea de la Paris, de Ziua Franţei. A anunţat încă de atunci că SUA vor organiza ceva mult mai grandios.

Pe străzile capitalei americane a fost cea mai mare concentrare de vehicule militare după încheierea primului război din Golf, în 1991. Totuşi, tancurile şi vehicule cu şenile nu au defilat, pentru a nu afecta infrastructura.

Spectacolul aerian a fost asigurat de Air Force One, bombardiere B2, avioane de luptă de ultimă generaţie şi o escadrilă de acrobaţii. Nu a fost publicată nota de plată, dar aducerea unui singur bombardier costă în jur de 700.000 de dolari.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri