Live

Donald Trump va proclama victoria coaliției anti-ISIS

Data publicării:

Statele Unite ar putea declara săptămâna viitoare că organizaţia teroristă Stat Islamic a fost complet înfrântă.

Foto: GettyImages

„Nu mai controlează şcoli prin care îşi impun ideologia brutală asupra copiilor. Mai important, ISIS nu mai are acum o bază teritorială semnificativă de unde să lanseze atacuri teroriste asupra altor ţări, să recruteze luptători străini şi să răspândească haos în regiune. Vom continua să distrugem rămăşiţele, doar asta mai au, rămăşiţe. Dar şi rămăşiţele pot fi foarte periculoase”, a anunțat Donald Trump, preşedintele SUA.

Anunţul a fost făcut de Donald Trump la reuniunea miniştrilor din ţările coaliţiei anti-ISIS. România a fost reprezentată la întrunire de vicepremierul Ana Birchall.

Săptămâna viitoare, teritoriul controlat de gruparea teroristă ar urma să fie eliberat în proporţie de 100%, a spus şeful de la Casa Albă. Atunci va fi declarată victoria.

Apoi va urma retragerea soldaţilor americani din Siria, cărora Donald Trump vrea să să le ofere o primire călduroasă. Totuşi, liderul de la Washington a avertizat că şi rămăşiţele organizaţiei teroriste Stat Islamic vor rămâne periculoase.

Sursa: Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri