Live

Fostul preşedinte american George W. Bush îl felicită pe Joe Biden: „Rezultatul alegerilor e clar”

Data actualizării: Data publicării:
Fostul preşedinte republican al SUA George W. Bush. Foto: GettyImages

Fostul preşedinte republican al SUA George W. Bush l-a felicitat duminică pe democratul Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Bush a anunţat că a discutat cu Biden şi a declarat într-un comunicat că americanii pot avea încredere că scrutinul a fostfundamental corect, că integritatea acestuia va fi confirmată şi că rezultatul este clar.

Tocmai am vorbit cu președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden. L-am felicitat călduros și i-am mulțumit pentru mesajul patriotic pe care l-a transmis aseară. Am sunat-o și pe Kamala Harris pentru a o felicita pentru alegerea sa istorică în funcția de vicepreședinție. Deși avem opțiuni politice diferite, știu că Joe Biden este un om bun, care și-a câștigat șansa de a conduce și unifica țara”, a spus Bush, citat de NBC.

Faptul că atât de mulți dintre concetățenii noștri au participat la aceste alegeri este un semn pozitiv al sănătății democrației noastre și o dovadă a puterii ei. Indiferent de modul în care ați votat, votul dvs. a contat”, a adăugat el.

Bush a mai spus că preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, care nu recunoaşte valabilitatea rezultatului anunţat de presă, are dreptul să ceară renumărări ale voturilor şi să continue demersurile juridice de contestare a victoriei lui Biden.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden se va întâlni cu regele Iordaniei săptămâna viitoare, la Casa Albă

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

Partenerii noștri