Live

Întâlniri cu Regina. Cum s-a comportat Trump, cum s-a comportat Obama

Data publicării:

Înainte să dea explicaţii privind mesajul pe care a vrut să-l transmită, în conferinţa cu Vladimir Putin, Donald Trump a făcut un scurt şi foarte optimist bilanţ al turneului său european. A vorbit şi despre întâlnirea lui cu Regina Elisabeta a II-a, întâlnire intens comentată dintr-un alt motiv. Donald Trump a stat, preţ de câteva secunde, chiar în faţa Reginei, şi a ignorat, astfel, protocolul.

Donald Trump: „Am avut o întâlnire cu Regina, care e o persoană absolut fantastică. Şi-a inspectat garda de onoare pentru prima dată în 70 de ani, aşa mi s-a spus. Am mers în faţa gărzii de onoare, a fost inspiraţional să văd asta şi să fiu cu ea”.

Nici aici nu s-a înţeles prea bine cu adevărul Donald Trump. Elisabeta a II-a e regină de 66 de ani, nu de 70. Iar inspectarea gărzii de onoare, cu sau fără un lider străin ca invitat, e un gest pe care l-a făcut frecvent.

Iată, spre exemplu, imagini de acum 3 ani, adică din 2015, în timpul vizitei preşedintelui chinez, Xi Jinping. Şi iat-o aici în 2011, când a vizitat-o Barack Obama. Regina a inspectat şi atunci garda de onoare a Palatului Buckingham, împreună cu oaspetele său american. E adevărat că în aceste situaţii regina a rămas pe loc şi Prinţul Philip i-a condus pe oaspeţi în faţa gărzii de onoare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump și Orban vor să facă alianță pentru a salva civilizația occidentală de „forțe sinistre”

Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York

Guvernatorul Texasului a aprobat o lege care incriminează "intrarea ilegală" a migranţilor

UE se teme de revenirea lui Trump la putere și de scăderea sprijinului militar al SUA pentru Ucraina. Liderii cer investiții în apărare

Partenerii noștri