Live

Joe Biden critică rețelele sociale care permit dezinformarea privind vaccinurile: „Omoară oameni”

Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Getty Images

Președintele american Joe Biden a criticat rețelele sociale care nu blochează conturile de pe care se desfășoară campanii de dezinformare în privința COVID-19.

„Omoară oameni”, a răspuns Biden când a fost întrebat care a fost mesajul său pentru platformele sociale precum Facebook în legătură cu răspândirea informațiilor false și înșelătoare despre coronavirus și siguranța vaccinurilor.

„Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni”, spus Biden, potrivit NBC.

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri.

Statele Unite depun eforturi pentru a relansa vaccinarea, mai ales în faţa răspândirii foarte rapide a variantei Delta, potrivit CNN.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

„Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

„Facebook trebuie să fie mai rapidă în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informaţiile se răspândesc foarte repede”, a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observaţii, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susţinând că a retras deja „peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19” şi „a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informaţii sigure despre COVID-19 şi vaccinuri”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

Biden se va întâlni cu regele Iordaniei săptămâna viitoare, la Casa Albă

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

Prima reacție a lui Biden după violențele din campusuri: „Au dreptul să protesteze, dar nu să provoace haos”

Partenerii noștri