Live

Video Reacția lui Donald Trump când e întrebat dacă regretă „toate minciunile spuse poporului american” în ultimii ani

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Donald Trump vorbește în cadrul unui briefing cu jurnaliștii la Casa Albă. (Foto: Tasos Katopodis/ Getty Images)

În cadrul unei conferințe de presă ținute joi la Casa Albă, președintele american Donald Trump a fost întrebat de un jurnalist dacă regretă, după cei trei ani și jumătate de mandat, „toate minciunile spuse poporului american despre orice”. Trump a trecut mai departe, la întrebarea unui alt jurnalist.

Corespondentul Huffington Post la Casa Albă, S.V. Dáte, l-a întrebat pe Donald Trump: „După trei ani și jumătate, regretați, în vreun fel, toate minciunile spuse poporului american despre orice, toate lucrurile necinstite?”

Trump a răspuns: „Pe care cine le-a făcut?”

După ce jurnalistul i-a spus că se referă la el, președintele SUA a trecut rapid la un alt reporter.

Washington Post a verificat afirmațiile lui Donald Trump de la începutul mandatului său iar, potrivit publicației, până pe 9 iulie, președintele făcuse peste 20.000 de declarații false sau înșelătoare, transmite Business Insider. Doar în acea zi a făcut 62 de afirmații false, jumătate din ele fiind într-un singur interviu cu realizatorul Fox News Sean Hannity, potrivit analizei Huffington Post.

Doar în luna iunie, Trump a făcut 721 de afirmații false, potrivit bilanțului făcut de publicație. În ultimele 14 luni, a avut în medie 23 de afirmații false pe zi, a mai relatat ziarul.

O parte din cele mai repetate afirmații neadevărate includ: „Am construit cea mai grozavă economie din istorie, nu numai pentru țara noastră, dar pentru întreaga lume. Am fost, de departe, numărul 1.”

Potrivit verificării de veridicitate făcute de publicație, economia a fost într-o stare mai bună, ținând cont de câțiva factori importanți, sub administrațiile președinților Dwight D. Eisenhower, Lyndon B. Johnson și Bill Clinton.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden se va întâlni cu regele Iordaniei săptămâna viitoare, la Casa Albă

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri