Live

Trump, aflat în vizită-surpriză în Afganistan, anunță reluarea negocierilor cu talibanii

Data publicării:
Donald Trump le-a făcut o vizită surpriză militarilor americani din Afganistan de Ziua Recunoștinței

Preşedintele american Donald Trump a sosit joi într-o vizită-surpriză în Afganistan și a anunțat că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. A durat câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

„Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor”, a declarat președintele american, după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, la baza americană de la Bagram. „Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa”, a spus el. „Vom rămâne atât timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida, miercuri seară, şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial doar cu două ore înainte de sosire.

Donald Trump a vrut să fie alături de soldaţii SUA de Ziua Recunoştinţei. S-a pozat împreună cu ei şi a mâncat o porţie de curcan, după care a susţinut un discurs, într-un hangar. „Am călătorit 8.331 de mile pentru a fi aici în această seară dintr-un singur motiv: pentru a vă spune în persoană că această Zi a Recunoştinţei este una specială, că totul merge foarte bine şi că ţara este mai puternică din punct de vedere economic decât a fost vreodată”, le-a spus Donald Trump militarilor americani.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri