Live

Sute de ruși îl plâng pe Prigojin la Moscova și îl compară cu Lenin și Stalin

Data publicării:
Sute de ruși îl plâng pe Prigojin la Moscova și îl compară cu Lenin și Stalin. Foto: Proofimedia

După moartea șefului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, într-un presupus accident de avion, sute de ruși s-au adunat la un memorial improvizat din Moscova pentru a-i aduce un omagiu fondatorului organizației paramilitare, potrivit New York Times, citat de Business Insider.

Oamenii l-au lăudat pe Prigojin, iar o persoană l-a comparat pe miliardarul rus în vârstă de 62 de ani, care a organizat în iunie o revoltă de o zi împotriva armatei Rusiei – cu dictatorii sovietici Vladimir Ilici Lenin și Iosif Stalin.

Manifestarea publică de doliu pentru Prigojin, chiar lângă Piața Roșie din Moscova, arată că popularitatea șefului mercenarilor nu a scăzut nici după ciocnirea cu președintele rus Vladimir Putin, care a spus că rebeliunea armată a grupării Wagner din iunie a fost o „trădare”.

O femeie care spune că se numește Aliona a spus că Prigojin era temut în Rusia.

„Chiar și numai pentru asta merită respectat. El nu a făcut doar oamenii să se teamă de el, ci a creat un sistem pe care nimeni altcineva nu l-a avut, a făcut ceva ce nimeni altcineva nu l-a făcut", a spus ea.

„În istoria noastră, au existat un singur Lenin, un singur Stalin și un singur Prigojin”, a continuat ea.

Un alt băbat care i-a adus un omagiu lui Prigojn, un student de 23 de ani identificat doar ca Serghei, a declarat pentru NY Times că Prigojin și-a câștigat respectul pentru „simplul fapt că a fost împotriva acestui sistem”.

Chiar și câțiva luptători Wagner au apărut la memorialul improvizat pentru a-i aduce un omagiu lui Prigojin.

Fondatorul Wagner și alți 9 oameni au fost uciși săptămâna trecută, când un avion privat legat de Wagner s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

Informațiile preliminare ale comunității de informații americane sugerează că avionul s-a prăbușit ca urmare a unei explozii intenționate.
Kremlinul a negat acuzațiile că ar avea vreo legătură cu accidentul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Partenerii noștri