Sute de ruși îl plâng pe Prigojin la Moscova și îl compară cu Lenin și Stalin

Data publicării:
poza lui pprigojin flori si lumanari la moscova
Sute de ruși îl plâng pe Prigojin la Moscova și îl compară cu Lenin și Stalin. Foto: Proofimedia

După moartea șefului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, într-un presupus accident de avion, sute de ruși s-au adunat la un memorial improvizat din Moscova pentru a-i aduce un omagiu fondatorului organizației paramilitare, potrivit New York Times, citat de Business Insider.

Oamenii l-au lăudat pe Prigojin, iar o persoană l-a comparat pe miliardarul rus în vârstă de 62 de ani, care a organizat în iunie o revoltă de o zi împotriva armatei Rusiei – cu dictatorii sovietici Vladimir Ilici Lenin și Iosif Stalin.

Manifestarea publică de doliu pentru Prigojin, chiar lângă Piața Roșie din Moscova, arată că popularitatea șefului mercenarilor nu a scăzut nici după ciocnirea cu președintele rus Vladimir Putin, care a spus că rebeliunea armată a grupării Wagner din iunie a fost o „trădare”.

O femeie care spune că se numește Aliona a spus că Prigojin era temut în Rusia.

„Chiar și numai pentru asta merită respectat. El nu a făcut doar oamenii să se teamă de el, ci a creat un sistem pe care nimeni altcineva nu l-a avut, a făcut ceva ce nimeni altcineva nu l-a făcut", a spus ea.

„În istoria noastră, au existat un singur Lenin, un singur Stalin și un singur Prigojin”, a continuat ea.

Un alt băbat care i-a adus un omagiu lui Prigojn, un student de 23 de ani identificat doar ca Serghei, a declarat pentru NY Times că Prigojin și-a câștigat respectul pentru „simplul fapt că a fost împotriva acestui sistem”.

Chiar și câțiva luptători Wagner au apărut la memorialul improvizat pentru a-i aduce un omagiu lui Prigojin.

Fondatorul Wagner și alți 9 oameni au fost uciși săptămâna trecută, când un avion privat legat de Wagner s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

Informațiile preliminare ale comunității de informații americane sugerează că avionul s-a prăbușit ca urmare a unei explozii intenționate.
Kremlinul a negat acuzațiile că ar avea vreo legătură cu accidentul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri