Live

Trump consideră că un vaccin va fi disponibil până la sfârşitul anului: "Numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape"

Data publicării:
Foto: Profimedia

Preşedintele american, Donald Trump, a estimat duminică seară că un vaccin va fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Cred că vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an", a declarat Trump în cursul unei emisiuni speciale pe canalul Fox News, realizată la Monumentul lui Lincoln, pe National Mall, la Washington.

"Medicii vor spune: n-ar trebui să spuneţi asta. Spun ce gândesc", a adăugat liderul administraţiei americane.

Citiți și:

Și dacă un vaccin anti-Covid nu va fi descoperit niciodată?

"Acţionăm din greu (...) numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape", a mai spus el.

În ce priveşte reacţia sa dacă o ţară va descoperi vaccinul înaintea Statelor Unite? "Mi-e indiferent", a răspuns el. "Vreau doar un vaccin care să funcţioneze", a afirmat Donald Trump.

În întreaga lume, există peste o sută de proiect de vaccin anti-COVID-19, dintre care mai mult de zece sunt în faza testelor clinice, potrivit datelor difuzate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Subliniind dorinţa sa de a permite activităţilor din ţară să fie reluate în mod prudent, dar "şi cât mai repede posibil", preşedintele american s-a arătat optimist în legătură cu perspectivele economice.

Anul 2021 va fi "incredibil", a prezis el.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a apărat încă o dată decizia sa de la începutul pandemiei.

"Cred că am salvat milioane de vieţi", a ţinut el să menţioneze.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump ar accepta o pedeapsă cu arest la domiciliu sau închisoarea, dar avertizează că s-ar ajunge la „un punct de ruptură” în societate

Începe procesul lui Hunter Biden, fiul președintelui american, acuzat că a cumpărat ilegal un pistol Colt. Detalii din dosar

Trump se plânge că procesul în care a fost condamnat a fost „foarte dur” pentru soția sa. Melania nu l-a însoțit la tribunal niciodată

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok. Când era președinte voia să interzică platforma, dar s-a răzgândit

Partenerii noștri