Live

Trump l-a numit pe Biden „dușmanul statului” la primul său miting după percheziția de la Mar-a-Lago

Data publicării:
Donald Trump l-a numit pe Joe Biden „dușman al statului”, la primul său eveniment de campanie după percheziția de la Mar-a-Lago. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american, Donald Trump, l-a numit pe succesorul său în funcție, actualul președinte, Joe Biden, „dușmanul statului”, într-un discurs susținut în fața susținătorilor săi la un eveniment de campanie în statul Pennsylvania, relatează BBC.

Trump a mers la primul său eveniment major după raidul de la reședința sa din Mar-a-Lago, când agenții FBI au mers să percheziționeze în căutare de documente secrete pe care fostul președinte le-a furat de la Casa Albă.

„Percheziția a fost unul dintre cele mai șocante abuzuri de putere ale vreunei administrații în istoria Americii”, a susținut Trump.

„El este un dușman al statului, dacă vreți să știți adevărul. Dușmanul statului este el și este grupul care îl controlează și care face cerc în jurul lui”, a adăugat el, referindu-se la președintele Joe Biden.

Fostul președinte a mers în Pennsylvania pentru a susține doi candidați republicani înainte de alegerile intermediare din noiembrie – pe Mehmet Oz, un doctor-celebritate cunoscut pentru emisiunile TV, care candidează pentru Senatul Statelor Unite și pe Doug Mastriano care candidează pentru a deveni noul guvernator al statului.

Trump nu s-a îndepărtat de temele și obsesiile sale obișnuite, care i-au marcat discursul politic de când a pierdut decisiv alegerile în 2020 – în prima parte a discursului a vorbit despre raidul FBI, criticând operațiunea, însă a revenit, apoi, la discursul său obișnuit – acuzațiile nefondate că alegerile din 2020 au fost fraudate, atacuri la adresa democraților și promisiunile că va „salva țara”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Partenerii noștri