Live

Ucraina avertizează că hackerii pregătesc „atacuri majore” asupra sectorului său de apărare și agențiilor guvernamentale

Data publicării:
Instituțiile publice din România nu mai au voie să folosească programe antivirus rusești. Cele existente vor fi deconectate. Foto: GettyImages

Autorităţile ucrainene spun că au identificat avertismente online că grupări de hackerii pregătesc marţi atacuri majore asupra agenţiilor guvernamentale, băncilor şi sectorului de apărare.

Ucraina a fost victima mai multor atacuri cibernetice în ultimele săptămâni, pentru care Kievul a acuzat Rusia. Moscova, care este angrenată într-o dispută tot mai accentuată cu Occidentul din cauza Ucrainei, a negat orice implicare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Agenţia de securitate cibernetică guvernamentală CERT-UA a anunţat luni că a găsit avertismente pe un forum al hackerilor.

Un mesaj se referea la „închirierea de servere pentru a pregăti noi atacuri asupra unor site-uri din sectorul public, sectorului bancar şi sectorului de apărare”, a precizat agenția.

Ucraina a afirmat săptămâna trecută că Rusia este cel mai probabil în spatele atacului care a spart site-ul Ministerului Apărării şi a afectat activităţile a două bănci de stat.

Atacurile online şi avertismentele privind alte agresiuni cibernetice intervin în contextul în care state occidentale acuză Rusia că plănuieşte o invazie asupra Ucrainei vecine. Moscova neagă că ar plănui să atace Ucraina, dar a cerut garanţii de securitate, inclusiv o promisiune că Ucraina nu va adera la NATO.

Ucraina a acuzat în trecut Rusia că a lansat atacuri cibernetice pentru a semăna panică şi a lovi sistemul său financiar.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Partenerii noștri