Live

Video Ucrainenii susțin că au ucis 200 de soldați ruși pe o insulă din Marea Neagră. Momentul atacului cu rachete HIMARS

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a înființat tabere pe insula Giarîlgaci unde au fost trimise trupe din unitățile folosite în război să se recupereze și să se antreneze. Foto: Captură video

Armata ucraineană susține că a distrus cinci grupuri mari de infanterie ale ruşilor ​​cu rachete HIMARS, pe insula Giarîlgaci, din Marea Neagră, la sud de regiunea Herson.

Potrivit Kyiv Post „au fost eliminaţi 200 de soldaţi ruşi” adunaţi pe o plajă, într-o tabără de antrenament, din regiunea ocupată Herson. Imaginile filmate de o dronă arată o plajă şi mai multe grupuri de trupe adunate pe insula din Marea Neagră. La final se vede o explozie mare în locul unde soldații erau strânși.

Surse ruse au raportat, de asemenea, lovitura. Un cunoscut blogger pro-război arătând că locația trupelor este la 60 km de cele mai apropiate forțe ucrainene, spunând că atacul a fost probabil efectuat folosind HIMARS, a cărui versiune ucraineană are o rază de acțiune de aproximativ 80 km.

Insula Giarîlgaci se află în zona de sud-vest a regiunii Herson.

Într-o evaluare zilnică publicată luna trecută, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a remarcat că Rusia a înființat tabere pe insula Giarîlgaci unde au fost trimise trupe din unitățile folosite în război să se recupereze și să se antreneze.

Insula Giarîlgaci se află în zona de sud-vest a regiunii Herson, în Golful Karkinit, aparținând administrativ de raionul Skadovsk. Acesta este situat pe malul de est al râului Nipru, fiind ocupat de forțele ruse.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Arma nucleară antisatelit a Rusiei ar fi „devastatoare” pentru întreaga planetă. Orbita joasă a Pământului nu ar mai putea fi folosită

Partenerii noștri