Video Ucrainenii susțin că au ucis 200 de soldați ruși pe o insulă din Marea Neagră. Momentul atacului cu rachete HIMARS

Data actualizării: Data publicării:
insula marea neagra himars2
Rusia a înființat tabere pe insula Giarîlgaci unde au fost trimise trupe din unitățile folosite în război să se recupereze și să se antreneze. Foto: Captură video

Armata ucraineană susține că a distrus cinci grupuri mari de infanterie ale ruşilor ​​cu rachete HIMARS, pe insula Giarîlgaci, din Marea Neagră, la sud de regiunea Herson.

Potrivit Kyiv Post „au fost eliminaţi 200 de soldaţi ruşi” adunaţi pe o plajă, într-o tabără de antrenament, din regiunea ocupată Herson. Imaginile filmate de o dronă arată o plajă şi mai multe grupuri de trupe adunate pe insula din Marea Neagră. La final se vede o explozie mare în locul unde soldații erau strânși.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Surse ruse au raportat, de asemenea, lovitura. Un cunoscut blogger pro-război arătând că locația trupelor este la 60 km de cele mai apropiate forțe ucrainene, spunând că atacul a fost probabil efectuat folosind HIMARS, a cărui versiune ucraineană are o rază de acțiune de aproximativ 80 km.

insula marea neagra
Insula Giarîlgaci se află în zona de sud-vest a regiunii Herson.

Într-o evaluare zilnică publicată luna trecută, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a remarcat că Rusia a înființat tabere pe insula Giarîlgaci unde au fost trimise trupe din unitățile folosite în război să se recupereze și să se antreneze.

Insula Giarîlgaci se află în zona de sud-vest a regiunii Herson, în Golful Karkinit, aparținând administrativ de raionul Skadovsk. Acesta este situat pe malul de est al râului Nipru, fiind ocupat de forțele ruse.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri