Live

Video&Foto A patra seară de proteste în Belgrad. Sârbii au rupt gardul din fața Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
Proteste în capitala Serbiei, ca urmare a nemulțumirii oamenilor față de măsurile Guvernului din pandemie. Foto: Twitter/ Balkan Insight

Mii de protestatari din Belgrad au rupt gardul din fața clădirii Parlamentului sârbesc și au urcat scările acestuia pentru a aprinde torțe, potrivit Balkan Insight. Aceasta este a patra seară de proteste în capitala Serbiei față de modul în care guvernul a gestionat perioada de relaxare, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Protestatarii însă nu au intrat în Parlament iar poliția a format un cordon pentru a proteja clădirea Legislativului din Serbia, în vreme ce tensiunile sunt în creștere.

Scutierii au folosit de mai multe ori gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, dar protestatarii se regrupează de fiecare dată.

Continuă astfel manifestațiile antiguvernamentale iscate din nemulțumirea oamenilor față de modul în care conducerea actuală a țării gestionează valul doi al pandemiei de coronavirus.

Astăzi Serbia a înregistrat cel mai mare număr de decese în decurs de 24 de ore. 18 oameni au pierdut lupta cu COVID-19.

De asemenea, au fost raportate 386 de noi cazuri de infectare la o populație de șapte milioane de locuitori.

Bilanțul nu a făcut decât să sporească furia protestatarilor care ieșiseră și aseară în stradă, dar au manifestat pașnic, ocupând piața din fața Parlamentului.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Preşedintele Serbiei respinge ideea unei anchete internaţionale privind alegerile. „Nu mă interesează ce spun guvernele străine”

Opozanții din Serbia montează corturi pe stradă și blochează circulația în Belgrad. Ei cer renumărarea voturilor

Partenerii noștri