Live

Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, „complet distrus” de un nou bombardament al armatei ruse: „Și rachetele continuă să zboare”

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, „complet distrus” de un nou bombardament al armatei ruse.

Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, a fost bombardat din nou de armata rusă şi „complet distrus”, a anunţat duminică guvernatorul regiunii, transmit AFP şi Reuters.

„Nou atac împotriva aeroportului din Dnipro. Nu a mai rămas nimic din el. Aeroportul şi infrastructurile din proximitate au fost distruse. Şi rachetele continuă să zboare”, a scris pe Telegram guvernatorul Valentin Reznicenko.

„Suntem în curs de a stabili numărul victimelor”, a adăugat el.

Aeroportul mai fusese lovit pe 15 martie, când pista fusese distrusă şi terminalul avariat.

„În cursul nopţii, rachete de mare precizie au distrus baza şi sediul batalionului naţionalist Dnipro din Zvoneţki, care primise recent întăriri din partea unor mercenari străini”, a anunţat Ministerul Apărării al Rusiei, citat de Reuters.

Separat, şeful consiliului regional din Dnipro, Mikola Lukaşuk, a spus că cinci membri ai serviciului de urgenţă au fost răniţi la aeroport.

Serhii Gaidai, guvernatorul din Lugansk, regiune estică la graniţa cu Rusia, a scris mai devreme pe Telegram că o şcoală şi un bloc de locuinţe au fost lovite în oraşul Sievierodoneţk. „Din fericire, nu sunt victime”, a precizat el, potrivit surselor citate de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Rușii au atacat cu rachete balistice orașul Odesa. Cel puțin patru oameni au fost uciși, 28 sunt răniți, inclusiv o femei însărcinată

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește

Partenerii noștri