Live

Alertă sanitară în Ucraina: OMS avertizează că există pericolul să apară holera

Data actualizării: Data publicării:
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, după războiul în care și-au pierdut viața zeci de mii de oameni, ar putea urma un alt pericol mortal: holera. Foto: Profimedia

Alertă sanitară în Ucraina. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, după războiul în care și-au pierdut viața zeci de mii de oameni, ar putea urma un alt pericol mortal: holera.

Alerta a fost dată în urma inundaţiilor masive cauzate de distrugerea Barajului Kahovka, pe fluviul Nipru, în sudul Ucrainei. Până acum, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu a fost înregistrat niciun caz de holeră în Ucraina, de la începutul invaziei ruse.

Adrian Marinescu: Este adevărat că agentul patogen e prezent în mediu și de aici pleacă acest risc, dar nu există nicun caz. Trebuie luate măsuri și aici e destul de complicat, pentru că nu poți să faci ce ai face pe vreme de pace, și în plus că astfel de cazuri ar putea să ducă oricând la o situatie care se schimbă de la o zi la alta. Trebuie să avem vaccinuri suficiente, și OMS la asta se gândește. Dacă apare o situație complicată, trebuie să ai deja vaccinuri în stocuri în așa fel încât să protejezi populația.

E vorba de o simptomatologie digestivă care poate să fie explozivă și pacientul poate să ajungă să se deshidatrateze într-un timp foarte scurt. Interventia trebuie să fie rapidă. Dacă am avea multe cazuri în zona de conflict, ar trebui să fie o intervenție pe măsuri, și aici e o problema. Dacă se transmite și ai multe cazuri, va fi greu să intervii.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Rusia anunță că a mai cucerit o localitate din estul Ucrainei

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Partenerii noștri