Live

Ambasada SUA şi Misiunea UE, îngrijorate de situaţia de la Chişinău

Data publicării:
Foto: Facebook

Ambasada SUA şi şeful Misiunii UE la Chişinău şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia "neaşteptată şi netransparentă" de invalidare a alegerilor pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova, informează portalul Deschide.md.

Misiunea diplomatică americană reaminteşte că principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-şi alege propria conducere, subliniază reprezentanţa diplomatică a SUA la Chişinău pe pagina sa de Facebook, atrăgând atenţia că este vorba de o "evoluţie îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic".

"Statele Unite examinează îndeaproape detaliile referitoare la această decizie şi lucrăm cu partenerii noştri din societatea civilă şi din comunitatea diplomatică pentru a asigura supremaţia valorilor democratice adevărate', mai menţionează mesajul.

De asemenea, ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, se arată îngrijorat de decizia instanţei de judecată de a declara nule alegerile locale de la Chişinău. Diplomatul a scris pe Facebook că "voinţa poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să devină democratică".

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tîlvăr: Prezența militarilor americani în România reprezintă dovada solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre

Alertă de securitate emisă de ambasada SUA la Moscova: „Extremiștii au planuri iminente. Evitați aglomerările urbane”

Imagine rară cu Nadia Comăneci, din 1976. Motivul pentru care a fost distribuită de ambasada SUA

Ambasada SUA: Vizita șefului FBI consolidează parteneriatul solid dintre SUA şi România

Partenerii noștri